lauantai 28. maaliskuuta 2015

28/03

Olen pian 23-vuotias opiskelija Turun ammatti-instituutista ja lähden 1.4. vaihtoon Japaniin Hanakon avustuksella, joka on opetushallituksen tukema Japanin ja Suomen yhteistyöverkosto. Valmistun keväällä leipuri-kondiittoriksi, joten menen työskentelemään kolmeen eri paikkaan: leipomoon, konditoriaan ja makeispaikkaan. Suuntana Japanissa on Yamanashi, joka on noin 35 000 ihmisen kaupunki samannimisessä prefektuurissa, Tokion vieressä.

Japaniin lähteminen oli onnekkaiden sattumien summa. Syksyllä täytin alustavan hakemuksen vaihtoon tietämättä minne edes tahtoisin: kriteerinä mahdollisimman suuri etäisyys. Kv-yhteytemme heitti minulle idean Japanista ja monien viestejen jälkeen sain hyväksynnän maahan, jonka kulttuuri on kiinnostanut minua jo kauan. Ja tässä sitä ollaan! Lähtöön on alle viikko, matkalaukku on pakkaamatta ja käsi vieläkin kipeänä rokotteista.


Olen mahdottoman jännittynyt siitä, miten elämä tulee siellä rullaamaan. Ehkä tuskaisempi jännitys syntyy pohtiessani ehdinkö nähdä kirsikankukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti