lauantai 11. huhtikuuta 2015

11/04

Viisi päivää töitä takana! Perinteisestihän harjoittelijaa ei heti ensimmäisenä laiteta vaativimpiin konditoriahommiin, joten olen pysynyt turvallisesti pakkailun, pursotuksen ja taikinan muotoilun huomassa. Töissä on ehkä puolentoista metrin korkuinen kielimuuri, jonka takaa olen kuikuillut japanilaisen leipomon arkea. Katastrofeilta on vieläkin vältytty: minusta pidetään niin hyvää huolta, etten usko moisen edes olevan mahdollista.

Työporukka täällä on ihastuttava. Vakituisia työntekijöitä keittiössä on kaksi ja salin puolella neljä. Vaikka en ymmärräkään aina ihmisten välisiä keskusteluja, näen silti selkeästi miten jokainen sopii täydellisesti kokonaisuuteen, yksi on huolehtiva kun toinen taas ilopilleri. Leipomon omistaja kertoo koko ajan mitä tekee ja maistattaa uusia taikinoita ja kuorrutuksia: niitä täällä löytyykin! Tuotevalikoima on suuuuuri!

Tässä osa tilauksesta yksityishenkilön juhliin, siinä näkyy murto-osa leipomon valikoimasta

Japanilaiseen leipomokulttuuriin on aika vahvasti vaikuttanut ranskalaisuus ja monissa minullekin tutuissa tuotteissa on jokin japanilainen käänne. Vihreää teetä käytetään jonkin verran ja tähän aikaan vuodesta myös sakuraa eli kirsikankukkaa. Tuotteet ovat myös näyttävämpiä kuin Suomessa: muutenkin esteettisyys tuntuu kuuluvan vahvasti japanilaisuuteen.


Torstaina minulla oli vapaapäivä ja kaksi työkaveriani veivät minut naapurikaupunkiin vierailulle.

Kauneus ei välity millään kuvasta, miltein kaikki rakennuksessa oli puuta

Ruoka kulki ilmeisesti juhla-aterian nimellä, mochiriisiä, kasviskeittoa ja pikkelöityä.. jotain
Asun vähän korkeammalla vuorilla, mutta alas laskeutuessa aurinko paistoi eikä lunta näkynyt missään

Kultainen Buddha! 

Tuolla piti kipittää ilman kenkiä, astuin heti vesilätäkköön

Tänään työkaverini kysyivät onko minulla koti-ikävä. Vaikka täällä on ollut toisinaan pienoisia säikähdyksen hetkiä, kaipuuta helppouden perään ja piinaavaa jännitystä, ei kotona ole mitään mikä ei odota. Ja vaikka täällä on hyvä, odotan innolla arkipäiviä tämän kokemuksen jälkeen. Sitten olen entistä vastuullisempi, luovempi, itsenäisempi, taitavampi, rohkeampi, määrätietoisempi ja ehkä hieman pitkähiuksisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti