torstai 23. huhtikuuta 2015

23/04

Sunnuntaina keittiössä ollessani ovelle ilmestyi pieni viisivuotias poika, joka esitteli itsensä englanniksi takellellen. Minä esittelin itseni japaniksi, myöskin takellellen. Meille oli tullut Tokiosta vieraita: omistajien poika ja hänen pieni viisivuotias poikansa.



Minusta on aika viehkoa, että koko perhe on samalla alalla. Muiden ollessa samassa leipomossa, on perheen poika lähtenyt Tokioon. Tänään, etuoikeutetusti, minulla ja ikäiselläni leipomossa työskentelevällä tytöllä oli oppitunti pursottamisesta.




Minä olen aiemminkin yrittänyt pursottaa ruusua kermasta. Ensimmäisenä vuonna, toisena vuonna: voin kertoa, että tässä asiassa ei ole vanhempana viisastuttu. Tekniikka ei yksinkertaisesti ole ollut hallussa, ja ruusu on ollut joko pelkkä iso kasa tai levähtänyt röpelökasa. Tällä kertaa yritin sitten panostaa tekniikan enkä näppituntuman harjoitteluun ja asiassa ehkä jopa edistyttiin! Pelkäänpä kuitenkin, että lyhyt tovi ei riitä taidon omaksumiseen – onneksi täällä on aika halpoja tyllia ja voin ostaa oman, jolla harjoitella vimmatusti Suomessa.



Nyt pakkaamaan. Tiedossa kolmen päivän reissu Yatsugataken suuntaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti