Nonniin mitäs
nyt? Täällä on vietetty jo kuukauden päivät ja Abendin lämmin(ja
muutaman päivän ajan pullantuoksuinen) keittiö jää hetkeksi.
Huomenna aloitan Kindarumassa, wagashipaikassa, jossa tehdään siis
ilmeisen paljon moshipalloja. Tämä ala on minulle täysin uutta,
eli pitänee palata tähän vasta sitten viikon kuluttua.
Siitä
on jo hetki aikaa, mutta me olimme kahden työkaverini ja yhden
suomipojan kanssa Tokiossa ruokamessuilla. Hallissa ei ikävä kyllä
saanut kuvata, joten on hieman vaikeampi yrittää kertoa, että nämä
olivat kyllä parhaat messut missä olen ikinä ollut ja missä tulen
varmaan olemaankaan. Tähän syynä on luultavimmin se, että joka
ikisellä kojulla oli maistiaisia ja söin itseni melkein pyörryksiin
mitä ihmeellisimmillä ruuilla. Erikoisia jäätelöitä, paljon
jellyä, lihaa ja sitten niitä, jotka vaan heitti nassuun ja toivoi
parasta. Bongasimme myös suomalaisen kojun, mutta se olikin sitten
siellä juomapuolella..
|
Kävimme myös kahdessa konditoriassa, huippujuttuja! |
|
Illalla Shinjukussa yakitorilla ennen kotiinlähtöä, kanansydän oli herkku! |
Vaikka palaan Abendiin vielä viimeiseksi viikoksi, on hieman haikea olo. Olen viihtynyt leipomossa todella hyvin, mutta en ole tänne blogin puolelle kirjoitellun niin paljon siitä, mitä olen paikassa puuhannut. No, mitä minä
sitten opin Abendissa?
|
Muutama Abendin tuote |
|
Karhukakku! |
Vaikka
japanilainen leivontakulttuuri eroaa mielestäni paljon
suomalaisesta, eivät asiat olleet täysin uusia minulle. Sopivuuden
rajoissa näin uusia raaka-aineita, tekotapoja ja kehityin myös
tutuissa asioissa, kuten kakun kreemittämisessä sekä
pursottamisessa. Suomalaisia tuotteita testatessamme oli oma
ammattitaito koetuksella, kun paikallisista raaka-aineista piti saada
samanlainen tuote kuin Suomessa. Mainitaan tässä, että täällä
oikeastaan jokainen raaka-aine eroaa jollain tapaa totutuista,
esimerkiksi sokeri on... no, hassua!
|
Puhuinko jotain siitä pöydän korkeudesta.. |
|
Sain testata suklaapursoitusta vapaavalitsemalla hahmolla... Totoro! |
Opin myös tuotteiden pakkaamisesta ja esillepanosta: täällä esimerkiksi pakataan
yksittäisiä keksejä. Tällaista en odota Suomessa näkeväni,
sillä Suomessa leipomotuotteet ovat yleensä käyttötuotteita ja
vain harvoin lahjoja. Täällä taas kenties tuliaiskulttuurin takia
keksin antaessa halutaan sen olevan jotain vähän enemmän, joten
tuotteiden paketeissa on rusetteja, tarroja ja kauniita kääreitä.
|
Suomalaiset syöttävät ulkomaalaisille salmiakkia ja nauravat, täällä syötetään nattoa |
Ja opin
ihmisistä ylipäätänsä. Sydämellisestä asiakaspalvelusta;
siitä, että ihanuus kääntyy mille kielelle tahansa;
suunnattomasta kiitollisuudesta niitä ihmisiä kohtaan, jotka minut
tänne lennättivät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti